Visst går det bra att steka frukostkorv! Här får korven sällskap av ett luftigt grönsaksmos och knapriga sesamfrön. En snabblagad och enkel vardagsmiddag.
Sesamkryddad frukostkorv med grönsaksmos
Ingredienser
4 portioner
4 frukostkorvar
1 msk smör
2 msk sesamfrö
Grönsaksmos:
700 g potatis, i små bitar
1 dl varm mjölk
salt och malen vitpeppar
2 tomater, tärnade
1 grön paprika, tärnad
2 morötter, grovrivna
½ dl hackad persilja
Till servering:
sallad på gröna blad
Gör så här
Skär korven i mindre bitar på diagonalen.
Grönsaksmos:
Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 10 minuter. Mosa med rotfruktsstöt i kastrullen och rör ner mjölk. Krydda med salt och peppar. Tillsätt alla grönsaker, blanda väl och låt bli varmt.
Stek korven i smör och blanda samman med sesamfrö. Servera korven genast med grönsaksmoset och sallad på späda gröna blad.