Sjömansbiff

Det är lite pyssel med sjömansbiff, men den sköter sig själv på spisen och det är praktiskt på alla sätt med en gryta som inte kräver en massa tillbehör. Det här är klassisk svensk husmanskost.

Ingredienser

6 portioner

800 g bog av nöt, skivad
2 msk smör
3 gula lökar, skivade
8 stora potatisar, fast sort, skivade
salt och malen vitpeppar
1 lagerblad
33 cl öl
5 dl köttbuljong

Till servering:
2 msk finhackad persilja
saltgurka

Gör så här

Bryn köttet i smör i omgångar. Bryn löken.

Varva kött, lök och potatis i en gryta, och krydda med salt och peppar mellan varven. Lägg i lagerblad och häll på öl och buljong.

Koka upp, sänk värmen och låt rätten sjuda under lock på låg värme tills köttet är mört. Det tar ca 1 timme.

Servering: Strö över persilja och servera direkt ur grytan. Saltgurka smakar gott till. 

Tips:
Om du har en ugnssäker gryta kan du sjuda sjömanbiffen i 175° ugn.