Skinka noodle med sataysås

Bara du har marinerat går det snabbt att laga den här rätten. Hastigt stekt eller wokad skinka serveras med grönsaksnudlar och en härlig satay-sås med jordnötter. Snabblagat och gott. Inspirationen kommer från Thailand. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, bog eller benfri kotlettrad, strimlad
1 dl hoisinsås
2 msk citrongräs, finhackat
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk ingefära, finhackad
1 msk färsk koriander, finhackad
1 msk olja

Nudlar:
3 morötter, i långa tunna strimlor
200 g risnudlar
100 g sockerärter
½ huvud bladsallat, riven i bitar
½ dl färsk koriander, hackad

Sås:
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja
100 g jordnötter, finhackade
3 dl kokosmjölk
2 tsk honung
2 tsk majsstärkelse + lite vatten
salt och vitpeppar

Gör så här

Lägg köttet i hoisinsås med citrongräs, vitlök, ingefära och koriander. Blanda och ställ kallt ca 2 timmar.

Sås:
Fräs lök, ingefära och sambal i olja ett par minuter. Tillsätt jordnötter, kokosmjölk, honung och majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp. Krydda med salt och peppar.

Nudlar:
Strimla morötterna med potatisskalare. Koka nudlarna mjuka - 45 sekunder -  och skölj i kallt vatten. Blanda med morot, sockerärter och sallad och lägg upp på tallrikar. Strö över koriander.

Servering:
Värm oljan i stekpanna och stek köttet snabbt. Lägg över på nudelbädden och servera genast med sataysåsen.