Skinkfärsburgare med koriander, salvia och svartpeppar

Skinkfärs är en ganska lyxig produkt, som kan användas till mycket. Här serverar vi den som en läcker och välkryddad burgare mellan bröd. 

Ingredienser

4 portioner

500 g skinkfärs
1 dl mjölk
2 skivor kantskuret vitt bröd, i små kuber
2 tsk farinsocker
½ msk salt
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk malen koriander
1 ½ msk finskuren färsk salvia eller 1 tsk torkad
1 tsk nymalen svartpeppar
2 msk smör

Till servering:
4 portionsbröd
4 stora skivor lagrad prästost
4 stora tomatskivor
fint skuren salladslök eller knipplök

Gör så här

Blanda samman mjölk och bröd. Låt svälla 5 minuter. Blanda ner färsen och övriga ingredienser till en jämn smet. Låt stå och samla smak i kylskåp ca 30 minuter.

Tvätta händerna och olja in dem lätt. Forma 10 tunna biffar och använd tummen för att göra ett hål, 2 ½ cm Ø, i varje.

Hetta upp smör i en panna tills det blir ljust nötbrunt. Stek biffarna på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.

Servering:
Servera burgarna i bröd med ostskiva, tomatskiva och salladslök.

Tips:
Du kan också laga fina köttbullar av färsen.