Skinkpaj med soltorkade tomater

Den här pajen kan du servera som lunch eller kvällsrätt, eller som mingelmat. Den pryder sin plats på en buffé och passar även som förrätt. 

Ingredienser

4 portioner eller 8 bufféportioner

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
250 g rökt skinka, tärnad
50 g soltorkade tomater, strimlade
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
½ krm kajenn
3 dl lagrad ost, riven

Till servering:
grönsallad

Du behöver också:
en pajform, 25 cm Ø

Gör så här

Värm ugnen till 200º. Smörj pajformen med olja

Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä pajformen med deg. Nagga bottnen med gaffel och ställ formen i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan ca 10 minuter.

Skölj oljan av tomaterna. Lägg skinka och tomater i formen. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och kryddor, blanda ner osten och häll blandningen i formen. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg.

Servering:
Skär upp pajen i tårtbitar och servera med grönsallad.