Skinkstrimlor i gräslökssås

En god sås till pasta på skinkstrimlor, senap och blekselleri, som kan vara bra som omväxling till klassiska pasta-såser. Tack vare att köttet strimlas får det kort tillagningstid, och rätten blir en snabblagad vardagsmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
3 stjälkar blekselleri, i bitar
1 msk koncentrerad köttfond
1 msk fransk senap
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl creme fraiche
½ dl gräslök, hackad

Till servering:
tagliatelle

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i smör och lägg sedan över i en traktörpanna. Tillsätt selleri, fond och senap. Strö över mjöl och rör om.

Blanda samman vatten och crème fraiche och tillsätt. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 15 minuter.

Servering:
Lägg i hälften av gräslöken och blanda. Strö över resten av gräslöken och servera genast med tagliatelle.