Leverpastej med picklade grönsaker, rostad lök och krasse

En riktig smaskig förrätt på leverpastej som får sällskap av krispig rostad lök och syrliga picklade grönsaker. 

Ingredienser

4 portioner

250 g skivbar leverpastej
4 skivor grovt rågbröd
4 msk rostad lök
krasse

Picklade grönsaker:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
2 vitpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön
1 lagerblad
1 rödlök, i tunna skivor
1 morot
¼ blomkålshuvud

Gör så här

Börja med att göra picklade grönsaker:
Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Lägg ner vitpeppar, senapsfrön och lagerblad. Sänk värmen och sjud tills sockret lösts upp. 

Lägg löken i en bunke. Häll den varma lagen över så att det täcker. Lägg morot och blomkål i kokande saltat vatten. Låt den koka 1 minut, häll grönsakerna i ett durkslag och doppa det i en skål med iskallt vatten så att grönsakerna kyls snabbt. Lägg sedan över dem i den varma lagen tillsammans med löken och låt alltsammans svalna.

Servering:
Skär leverpastejen till en rund stav och rulla den i smulad smulad, rostad lök. Skär upp i skivor fördela på serveringsassietter. Servera med grovt rågbröd, de picklade grönsakerna, lite mer rostad lök och klippt krasse.

Fler recept