Revbenssspjäll allt i ett

Det är verkligen praktiskt att lägga alla olika ingredienser till en rätt i en ugnsform och sedan låta maten laga sig själv. Här steker revbensspjäll, potatis och grönsaker tillsammans och de olika komponenterna ger fin smak till varandra. Och du kan göra annat medan maten står i ugnen. 

Ingredienser

6 portioner

1,2 kg tjockskuret revbensspjäll, i ribbor
6 medelstora potatisar, i klyftor
2 röda eller gula lökar, i klyftor
225 g brytbönor, kokta
2 stora tomater, i halvor
2 gula paprikor, i stora bitar

Grillsås:
2 msk olja
½ msk soja
½ tsk rosmarin
½ vitlöksklyfta, riven
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Lägg kött, potatis och lök i en långpanna.

Blanda samman alla ingredienser till såsen och pensla kött och potatis. Lägg på bönor och tomater. Stek i ugn ca 35 minuter tills köttet är genomstekt. Lägg på paprikan efter halva tiden.

Servera rätten genast direkt ur formen.