Gratäng på rimmad oxbringa, tomater och parmesan

Rimmad oxbringa passar fint ihop med både tomat och parmesan. Här får det bli en snabblagad gratäng, som du även kan göra på rester av oxbringa. Vill du servera djupfryst klyftpotatis till värmer du den i ugnen samtidigt som gratängen. 

Ingredienser

4 portioner

400 g kokt oxbringa, i skivor
2 askar körsbärstomater, halverade
2 vitlöksklyftor skalade och rivna
1 dl ströbröd, färskt
1 dl persilja, grovhackad
1 dl parmesan, riven
1 citron, rivet skal
1 msk olivolja

Till servering:
klyftpotatis

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Lägg köttet i ugnssäker form och täck med tomater.

Blanda ströbröd med persilja, ost, citronskal och vitlök. Strö det hela över tomaterna. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.

Servera gratängen med klyftpotatis, som kan stekas samtidigt i ugnen.