Sockerstekt fläskfärs i salladsblad

Tacos i alla ära, men nog är det kul att variera fredagsmyset. I det här receptet sveper vi in färs i salladsblad istället för i bröd och serverar med goda tillbehör. Var och en gör sitt eget paket och väljer det man gillar bäst. 

Ingredienser

4 portioner

300 g mager skinkfärs
2 msk rapsolja
2 msk färsk ingefära, grovriven
½ msk ljus soja
2 tsk ljust muscovadosocker eller farinsocker
1 msk sambal oelek
2 stora klyftor vitlök, finhackade
2 tsk fisksås

Till servering:
1 kruka salladsblad, sköljda
schalottenlök, tunt skivad
morot, grovriven
mogen ananas, finhackad
kokosflingor, rostade

Gör så här

Hetta upp olja i en panna och fräs ingefära någon minut. Tillsätt färsen i omgångar. Droppa över soja lite i taget, tillsätt socker och bryn.

Vänd ner sambal oelek och vitlök och fortsätt att steka på lägre värme. Droppa ner fisksås och smaka av. Fortsätt steka tills färsen är knaprig, vackert brun och ganska torr.

Lägg upp sallat och övriga tillbehör i skålar. Duka fram färs och alla tillbehör, och låt var och en göra små paket.