Spansk gryta

Det här är härlig gryta med färsk picnicbog som kryddas med vitlök, apelsin och tomat, och som serveras med apelsinskivor och oliver. Spanska smaker som värmer en kulen dag. Tack vare att köttet strimlas tunt blir koktiden kort. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk picnicbog, strimlad
1 gul lök, klyftad
1 msk rapsolja
salt och malen svartpeppar
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk tomatpuré
½ msk tomatketchup
½ tsk sambal oelek
1 msk konc köttfond
1 burk hela konserverade tomater
1 msk konc apelsinjuice

Till servering:
skivad apelsin
svarta oliver
pennepasta 

Gör så här

Fräs löken i olja. Tillsätt kryddor, vitlök, tomatpuré, ketchup, sambal oelek och fond. Häll i tomater och apelsinjuice. Koka upp.

Lägg i köttet, i omgångar, så att grytan kokar hela tiden. Låt den sjuda under lock ca 10 minuter. Krydda med ytterligare salt och peppar. 

Servera grytan med kokt pasta. Garnera med apelsin och oliver.