Sprödstekt oxmärg med syrlig lökmarmelad och kaprissmör

Om du är lycklig nog att få tag i fina märgben och får ut märgen i hela stycken kan du laga den här delikatessen. Servera som förrätt. 

Ingredienser

4 portioner

20 oxmärgsbitar, avrunna i kallt vatten
ca 1 dl mjöl
½ dl olivolja

Lökmarmelad:
1 kg schalottenlök, tunt skivad
2 msk smör
salt
3 msk vitvinsvinäger
ca 1 dl vatten

Kaprissmör:
150 g smör
2 msk kapris på burk
2 citroner, strimlat skal och saft
salt och malen vitpeppar

Till servering:
ev 50 g kruspersilja, grovt hackad

Gör så här

Lökmarmelad:
Hetta upp löken på låg värme i smör och salt. Tillsätt vinäger och vatten, och låt sjuda tills löken är helt mjuk, ca 10 minuter.

Kaprissmör:
Bryn smöret försiktigt i en stekpanna. Häll över i en kastrull och tillsätt kapris, citronsaft, citronskal, salt och peppar.

Panera märgen i mjöl. Hetta upp olivolja i en panna, och stek märgen hastigt. 

Servering:
Lägg varm lökmarmelad på en tallrik och placera ut märgbitarna på. Häll varmt kaprissmör över och servera genast.