Stekt blodpudding

Det här är en av de snabbaste rätter so finns. Tricket med att steka blodpudding på rätt sätt är att göra det i riktigt med smör och på låg värme. Då blir skivorna perfekt genomstekta medan ytan blir frasig. Gott till är lingon och vitkål.  

Ingredienser

4 portioner

500 g blodpudding
2 msk smör

Till servering:
rårörda lingon eller lingonsylt
grovt riven vitkål

Gör så här

Skär puddingen i ½ cm tjocka skivor.

Hetta upp en stekpanna och smält rikligt med smör. Lägg i skivorna och sänk till låg värme. Stek i 2 ̶ 4 minuter per sida.

Servera med lingon och råriven vitkål.

Tips 1:
Vill du göra hemgjord blodpudding? Här är receptet!
»Hemlagad blodpudding


Tips 2:
Passa på att nyttja den så kallade köttfaktorn, som stimulerar järnupptaget, när du äter blodpudding. Servera till exempel bacon eller bräckt skinka till blodpuddingen, så hjälper det kroppen att ta upp järnet från blodpuddingen. 

Läs mer om köttfaktorn:
»Köttfaktorn

Liknande recept