Stekt nötlever med gräddsås

Det här receptet kan du använda som grundrecept för nötlever stekt i skivor. Lever med gräddsås tillhör den svenska husmanskosten, men här har vi bytt ut den tjocka redda såsen, som ofta serveras till, mot en lättare variant.

Ingredienser

4 portioner

600 g nötlever, i skivor 1 ½ cm tjocka

salt och malen vitpeppar

1 ½ msk smör

Gräddsås:

3 dl grädde

2 msk koncentrerad kalvfond

1 tsk kinesisk soja

Till servering:

kokt potatis

rårörda lingon

Gör så här

Skär bort hinnor och senor från levern. Skölj levern i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Stek i omgångar i smör på medelvärme, ca 2 minuter per sida.

Gräddsås:
Koka upp grädde, fond och soja. Sänk värmen och låt sjuda till tjockare konsistens.

Servera levern med gräddsåsen, lingon och kokt potatis.