Stekt utskuren biff med ratatouille

En jättegod fredagsrätt i all sin enkelhet. Om du förbereder genom att laga ratatouillen dagen före servering tar det bara 10 minuter att ha middagen på bordet. 

Ingredienser

4 portioner

600 g utskuren biff, i skivor
salt och malen vitpeppar
malen svartpeppar
smör att steka i

Ratatouille:
½ aubergine, i sockerbitsstora tärningar
½ zucchini, i sockerbitsstora tärningar
1 ½ paprika, hackad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, grovhackade
2 msk olivolja
2 dl krossade tomater
1 krm malen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 lagerblad
salt och malen svartpeppar

Gör så här

Ratatouille:
Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg över dem i en stor kastrull. Tillsätt krossad tomat, svartpeppar, timjan, basilika och lagerblad. Låt grytan först koka 10 minuter med lock och sedan ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då. Ta bort lagerbladet före servering.

Torka av köttskivorna och krydda med salt och peppar. Stek i smör ca 4 minuter per sida. Rött kött ska ha en innertemperatur på 63°, medium på 72° och genomstekt på 77°. Servera köttet nystekt med ratatouille.