Tacopaj

Under en tid arbetade allas vår Tina Nordström som ambassadör för svenskt kött, och då passade hon på att skapa den här läckra receptet. 

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
50 g smör
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g blandfärs
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin, malen
2 tsk oregano
Alt: en påse taco spicemix
½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar

Topping:
4 dl crème fraiche
3+1 dl riven ost

Till servering:
grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Kavla ut, lägg i en pajform och ställ åt sidan.

Fyllning:
Fräs löken i smör. Tillsätt kryddorna och fräs ett par minuter. Smula ner färsen, lite i taget, och stek tills den är färdig. Lägg över i pajskalet.

Topping:
Blanda samman crème fraiche och 3 dl ost. Bred blandningen över färsen, strö över resten av osten och grädda i ugn 35 minuter.

Servera pajen med krispig grönsallad. 

Receptet är skapat av Tina Nordström