Tandooriwraps med potatis och grönsaks-tsatsiki

Matiga wraps är både gott och snabblagat. Med potatis, kött och grönsaker som fyllning blir de till en fullvärdig måltid. 

Ingredienser

4 portioner

300 g färsk skinka eller bog, strimlad
½ msk Tandorikrydda
1 msk smör

4 tortillabröd
4 msk smör
400 g potatis, kokt
4 blad romansallad, riven

Grönsakstsatsiki:
100 g gurka, strimlad
150 g morötter, rivna
½ dl majskorn
2 msk persilja, hackad
1 ½ dl matlyoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
salt

Gör så här

Värm ugnen till 125º. Krama ur gurkan och blanda samman ingredienserna till grönsaks-tsatsikin. Låt stå kallt till servering.

Krydda köttet med tandoorikrydda och stek det i smör. Mosa potatisen.

Värm tortillabröden i ugnen. Lägg ut dem på en skärbräda, bre med smör och mosa potatisen på. Lägg på sallad, kött och tsatsiki. Rulla ihop till en strut och linda en bit folie runt botten.

Servera genast, eventuellt i glas.