Tapas med majsplättar och rökt skinka

Den tapa som receptet avser kan du se längst till höger på bilden. 

Ingredienser

8 bufféportioner

8 skivor rökt skinka

Majsplättar:
200 g majs
2 ägg
1 msk vetemjöl
½ röd paprika, fintärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk hackad persilja
50 g corn flakes
salt och svartpeppar
1 msk rapsolja

Gör så här

Majsplättar:
Mixa hälften av majsen. Lägg majsmixet i en bunke, knäck i äggen och rör ner mjöl och resterande majskorn. Blanda ner paprika, vitlök, persilja, och corn flakes. Krydda med salt och peppar.

Hetta upp olja i en teflonpanna, klicka ut plättar och stek på medelstark värme ca 3 minuter per sida.

Lägg en skinkskiva på varje plätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Malin Söderström

Fler recept