Teriyakikotlett med nudelsallad

Benfri kotlett eller putsad kotlettrad (ytterfilé av gris) kan användas till den här frächa och lättlagade rätten. Marinerar du köttet i förväg blir den också snabblagad. 

Ingredienser

4 portioner

500 g benfri kotlett
1 ½ dl teriakisås
1 msk rapsolja

Nudelsallad:
250 g äggnudlar
2 tsk röd chili, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g wokgrönsaker
2 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
½ dl cashewnötter
salt och malen svartpeppar

Gör så här

Marinera köttet i teriyakisås 30 minuter.

Nudelsallad:
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan hastigt i kallt vatten. Fräs chili, vitlök och grönsaker hastigt i raps- och sesamolja och tillsätt nudlarna. Blanda i nötter och krydda med salt och peppar.

Torka av marinaden och stek köttet i olja ca 3 minuter per sida. 

Servering:
Skär upp köttet i diagonala skivor. Fördela nudelsalladen på tallrikar och toppa med köttet. Servera genast.