Som i all thai-matlagning går själva tillagningen snabbt med den här rätten. Jobbet gör man medan man hackar allt kött och alla grönsaker. Och gott blir det!
Thailändsk wok med blomkål
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk bog av gris, tändsticksstrimlad
250 g blomkålsbuketter
½ grön paprika, tärnad
½ rödlök, klyftad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
2 msk oystersås
2 tsk asiatisk fisksås
1 stjälk citrongräs, tunt skivad
Till servering:
färsk koriander, grovhackad
jasminris
sweet chilisås
Gör så här
Woka kött och grönsaker i omgångar i olja. Tillsätt kryddor.
Strö över koriander och servera med ris och sweet chilisås.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Thailändsk sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål
Skinkwok med thailändsk blandning
Wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter
Honungskryddad wok med färsk skinka
Filippinsk adobo med blomkål, solrosfrön och stekt ägg
Svampfylld, baconlindad fläskfilé med råstekt blomkål och stuvad surkål