Tortillapizza med tacokryddad köttfärs och vitkålssallad

Ibland kan det vara kul att göra pizza med annan botten än den traditionella. Den här är gjord av tortillabröd och fylld med tacokryddad köttfärs. 

Ingredienser

4 portioner

400 g nötfärs 
1 gul lök, hackad
1 msk neutral olja
2 msk tacokrydda
2 msk tomatpuré
4 mellanstora vetetortillas
4 tomater, skivade
2 dl ost, riven

Vitkålssallad:
400 g vitkål, strimlad
2 dl kokta svarta bönor, sköljda
1 msk ättikssprit, 12 %
1 msk vatten
salt och grovmalen svartpeppar
1 tsk socker
1 kruka färsk basilika, plockad

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till salladen och ställ kallt minst 1 timme.

Värm ugnen till 225º. Fräs löken i oljan och tillsätt färsen. Stek ca 5 minuter, krydda med tacokrydda och tomatpuré.

Lägg tortillan på en plåt och fördela tomater och köttfärs på. Strö över ost och grädda i ugn ca 15 minuter. Dekorera med basilikablad.

Servera tortillan genast med vitkålssalladen.