Tryffelkryddad cocobönsoppa med rökt lamm och rimmat fläsk

En spännande soppa med två sorters kött och två sorters bönor. Som huvudrätt räcker den till 4 personer, men vill du servera den som förrätt räcker den till mellan 6 och 8. 

Ingredienser

4 portioner

30 g rimmat sidfläsk, fintärnat
1 morot, fintärnad
½ gul lök, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 färska lagerblad eller 1 torkat
6 dl hönsbuljong
100 g cocobönor (eller blötlagda små vita bönor)
1 ½ dl grädde
1 dl mjölk
salt och malen vitpeppar

Till severing:
100 g bondbönor
100 g rökt lammstek, finstrimlad
½ msk tryffelolja

Gör så här

Fräs fläsk, morot och lök i smör i en kastrull ca 4 minuter utan att det tar färg. Tillsätt lagerblad, buljong och cocobönor och sjud under lock ca 1 timme. Ta upp lagerbladet. 

Blanda i grädde och sjud ytterligare 20 minuter. Mixa väl och sila genom en finmaskig sil. Krydda med salt och peppar. Blanchera bondbönorna i saltat vatten, låt svalna något och skala dem. 

Servering:
Lägg bönor, lammkött och ett par droppar tryffelolja i botten på skålarna som soppan ska serveras i.Tillsätt mjölk i soppan och mixa den skummig precis före servering. Häll upp soppan i skålarna.