Ugnsbakade lammracks med ädelostpolenta och broccoli

Lammracks är en riktig favorit. När de väl är stekta skärs de upp i fina kotletter med ett ben som 'handtag' för den som vill äta med händerna. Gott till är polenta kryddad med ädelost och krispiga broccolibuketter. 

Ingredienser

4 portioner

700 g lammracks
2 msk grillolja
salt och malen vitpeppar

Ädelostpolenta:
6 dl polenta
3 dl l grönsaksbuljong
100 g ädelost, i bitar
300 g broccolibuketter
salt och malen svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 175º. Krydda köttet med salt och peppar och pensla med grillolja. Stek i ugn 20 minuter. Låt vila i smörpapper 15 minuter. 

Ädelostpolenta:
Koka polentan i buljong under omrörning ca 6 minuter. Rör ner osten. Krydda med salt och peppar.

Koka broccolin nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. 

Servering:
Skär upp racksen mellan varje ben och servera kotletterna med polentan och broccolin.