Ugnsstekt kotlettrad med ben

För att få bästa smak, stek en bit kotlettrad på benet. Antingen kan du servera den som på bilden, med rotfrukter och chilibearnaise, annars sparar du skyn från formen och gör en gräddsås och serverar med kokt potatis, pressgurka och gelé.

Ingredienser

4 portioner

1 kg hel kotlettrad med fett och ben
2 st vitlöksklyftor, skalade
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Till servering:
ugnrostade rotfrukter
chilibearnaise

Gör så här

Värm ugnen till 175°.

Lägg kotlettraden med benet neråt. Snitta med vass kniv små fickor i köttet. Strimla vitlöksklyftorna och pressa in strimlorna på flera ställen.

Skär ett dekorativt rutmönster i fettet så att kryddorna når ner till köttet. Smula timjan och rosmarin. Strö över timjan, rosmarin, salt och peppar, och klappa in kryddorna.

Stick in en köttermometer från sidan i den tjockaste delen av köttet och lägg i ugnssäker form.

Stek 1 timme och 45 minuter eller till innertemperatur 85°.

Skär upp i skivor med ett ben på varje skiva.