Gryta på nötbog med kummin och paprika

Nötbog behöver lång tid i fuktig värme för att bli riktigt mör. Här serveras den som en härlig gryta kryddad med paprika, chili och kummin. Om du gör klar grytan dagen innan den ska ätas behöver du bara värma på den före servering. Och grytan mår fint av att stå till sig över natten. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötbog/märgpipa, tärnad 3x3 cm
2 gula lökar, hackade
smör till stekning
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk kumminfrön, mortlade
2 krm malen chilipeppar
2 msk tomatpuré
vatten
3 morötter, i slantar
3 röda paprikor, tärnade 2x2 cm

Till servering:
kokt potatis
brytbönor

Gör så här

Fräs löken i smör i en gryta och strö över paprikapulver. Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten så det täcker. Koka upp och tillsätt köttet lite i taget, och vänta så att vattnet kokar upp emellan. Sjud köttet under lock 1 timme.

Tillsätt morötter och fortsätt sjuda ca 40 minuter tills köttet är mört. Tillsätt paprikan och låt allt bli varmt.

Servera med kokt potatis och bönor.