Varm glasnudelsallad med färsk skinka

Den här aromatiska salladen är en toppengod vardagsmiddag. Tack vare att köttet strimlas ytterst fint får det kort tillagningstid.

Ingredienser

4 portioner

250 g glasnudlar
500 g skinka, färsk, tändsticksstrimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
½ tsk socker
2 tsk sesamsolja
1 ½ msk neutral olja
1 schalottenlök, fint skivad
400 g sockerärter
½ dl jordnötter, rostade, hackade
1 msk koriander, färsk, hackad

Woksås:
2 msk vietnamesisk fisksås
1 msk pressad limejuice
1 msk sesamolja
½ röd chili, finhackad
½ grön chili, finhackad

Till garnering:
1 lime, klyftad

Gör så här

Blötlägg glasnudlarna i varmt vatten 20 minuter. Låt rinna av och dela nudlarna i kortare bitar.

Blanda samman köttet med vitlök och socker. Woka i sesamolja och neutral olja ca 5 minuter. Blanda samman ingredienserna till woksåsen. Tillsätt nudlar, lök och sockerärter i woken och blanda väl. Rör ner woksås, jordnötter och koriander och hetta upp.

Lägg upp salladen i skålar och garnera med lime. Servera genast.