Vitlökssoppa med lammfärsspett

Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag. 

Ingredienser

4 portioner

300 g lammfärs
1 ägg
½ tsk sambal oelek
salt

Du behöver också:
4 grillspett

Soppa:
4 schalottenlökar, hackade
12 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
1 msk smör
5 dl köttbuljong
1 dl grädde
3 msk vetemjöl
4 dl matyoghurt
½ msk honung
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Blanda samman färsen med ägg, sambal oelek och salt. Forma smeten till 4 avlånga järpar och stek dem. Trä upp dem på spett och håll dem varma.

Fräs lök och vitlök i olja och smör. Häll i buljong och grädde, koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Rör ut mjöl i yoghurt och vispa ner den i buljongen. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med honung, salt och peppar.

Häll upp soppan i varma skålar och servera genast med spetten.