Därför blev vi Sveriges bästa kött- och charkuteriavdelning 2013

Lennart Mårtensson

av Lennart Mårtensson

Priset som Sveriges bästa kött- och charkuteriavdelning för 2013 på Dagligvarugalan är hedrande och det tar vi emot med mycket stor glädje.

Det påverkar oss otroligt mycket i vårt fortsatta arbete, då vi får bekräftelse på att det vi gör uppskattas mycket. Inte bara av våra kunder, utan även av kunder till våra konkurrenter, som tillfälligt kommer förbi och handlar, även om de av olika skäl inte kan göra det kontinuerligt. De säger att de tydligt märker skillnaden!

Det påverkar oss otroligt mycket i vårt fortsatta arbete, då vi får bekräftelse på att det vi gör uppskattas mycket.

Priset på Dagligvarugalan handlade sammanfattningsvis om två avgörande frågor om hur nöjd kunden var med det bemötande och de råd och service de fick och kvaliteten på köttet som de köpt.

På Kvantum Kungsbacka har vi parallellt med att vi vuxit, koncentrerat oss på närproducerat svenskt kvalitetskött och det är något som våra kunder uppskattat mycket och som våra konkurrenter inte haft möjlighet att erbjuda på samma sätt. 

Jag tycker att det är viktigt att sätta svensk kvalitet före ett billigt pris för att kunden ska bli nöjd, för man får ju som sagt vad man betalar för.

Vårt fina kvalitetskött från grislevererades av Svenska Gårdar från slakthuset i Göteborg när vi fick priset. Köttet kom från gården Stommen Long, från bönderna Anders Wiberg och Daniel Stensson som 2011 blev utsedda till årets grisbönder. De är ett levande bevis på att omsorg om både djur och miljö lönar sig i Sverige och de är samtidigt ett föredöme och ambassadörer för svensk grisproduktion och för Kvantums kunder.

När det sen gäller nötkött så har vi valt Årnäs som är ett äkta Halländskt närproducerat kött från Varberg av den långhåriga rasen Highland Cattle. Detta säljer vi bara i den manuella köttdisken. Men som om inte det var nog så finns även närproducerat nötkött som heter Kungskött av rasen Blonde från Benny Johansson från Isakstorpet i Fjärås som styckas och alltid packas på blå tråg för att underlätta för kunden att hitta det.

Jag tycker att det är viktigt att sätta svensk kvalitet före ett billigt pris för att kunden ska bli nöjd, för man får ju som sagt vad man betalar för.