En modern bonde

Adam Arnesson

av Adam Arnesson

Jag heter Adam Arnesson, är 23 år och är en ekologisk fårbonde. Jag studerar även mitt sista år som Lantmästare med inriktning på företagsekonomi, i Uppsala. Livet som fårbonde är en livsstil jag älskar, men inte skulle uppskatta utan allt det andra livet har att erbjuda.

Som ung bonde kan jag knappast förknippa mig själv med en gubbe i rutig skjorta, trots att jag ofta bär just rutiga skjortor.

När jag presenterar mig som bonde får de flesta en väldigt tydlig bild av vem jag är. En bonde är ju en osocial gubbe i rutig skjorta. Som ung bonde kan jag knappast förknippa mig själv med en gubbe i rutig skjorta, trots att jag ofta bär just rutiga skjortor. Även om jag inte bryr mig särskilt mycket om hur jag uppfattas genom min yrkesroll, är det fascinerande hur starka människors associationer är till olika yrken.

Jag är aktiv på bland annat Twitter, där jag lyckats öppna en försäljningskanal för lammköttet som produceras på gården.

Genom mitt umgänge i helt andra kretsar än lantbrukssfären, som kultur, musik och politik är det alltid intressant att bemöta fördomar och visa att de oftast inte stämmer. Något jag dagligen försöker göra med min närvaro på sociala medier. Jag är aktiv på bland annat Twitter, där jag lyckats öppna en försäljningskanal för lammköttet som produceras på gården.

När jag träffar mina kunder får jag direkt information om vad de tycker om produkterna.

Mitt lantbruksföretagande grundar sig i att hitta nya innovativa affärsmetoder. Lantbruket har tagit ett alltför långt steg bort från dem som faktiskt köper våra produkter, människorna. Jag vill sälja mina produkter direkt till mina kunder, träffa dem och berätta om hur bra mina lamm har det på gården. Alla som köper är också välkomna att hälsa på. När jag träffar mina kunder får jag dessutom direkt information om vad de tycker om produkterna. Att få en bild på en fint tillagad lammkotlett och få höra att det är det godaste lammkött man någonsin ätit, är kanske den bästa uppskattning en bonde kan få.

Som bloggare här hos Svenskt Kött kommer jag att ge min syn på lantbruk, djuruppfödning, köttkvalitet och så vidare; ur ett ungdomligt och modernt perspektiv. Mycket nöje!