Grilla med Lennart på Kvantum Kungsbacka

Lennart Mårtensson

av Lennart Mårtensson

Grilldisken är lagd med färdigmarinerat kött och massor av underbart goda korvar. När jag själv lägger disken på morgonen, så gör jag alltid det med största omsorg och nöjer mig inte förrän jag fått det precis som den känslan av bilden jag har i huvudet. Det är som att måla en tavla - jag har ett mål, men inte ens jag själv vet var det slutar förrän jag lägger den sista pusselbiten i disken.

En välfylld köttdisk med välputsat kött ger ett mycket större säljtryck än en torftig och snålt tilltagen köttdisk som istället annars avslöjar ett bristande engagemang.

Eftersom den manuella köttdisken är som en säljmagnet som varken behöver extrapriser eller påtvingade köp är det helt avgörande hur slutresultatet blir på hela köttdisken. En välfylld köttdisk med välputsat kött ger ett mycket större säljtryck än en torftig och snålt tilltagen köttdisk som istället annars avslöjar ett bristande engagemang.

När jag sedan lagt klar disken så går jag alltid ut på andra sidan och ser hur det ser ut från kundens synvinkel. För mig som jobbar med mitt eget intresse så är det som att titta på ett konstverk när jag tittar på min egen köttdisk utifrån. Samma känsla vill jag att kunderna också ska känna och det vet jag att de gör. Jag glömmer aldrig de första kundernas reaktioner när vi byggt om till manuell köttdisk. De tittade och gick nästan förbi, men vände sedan tillbaka och sa;

- Vänta! Här måste vi köpa något! Kunden hade alltså inte för avsikt att köpa något, men kände ändå behovet att göra det när de såg den fina köttdiskens upplägg.

Blir det en plötslig och tidig värmebölja på våren, så vet kunderna att de alltid kan köpa färdigmarinerat svenskt kött att grilla...

Vi har visserligen många åretrunt-grillare, men de flesta kunder plockar ut grillen först nu när värmen kommer och så gör även jag. Det bästa med vår fina butik är att jag kan starta grillsäsongen när helst jag vill, eftersom jag inte är beroende av leverantörer av färdigmarinerat kött. Har man en manuell köttdisk och egna marinader så går jag efter vädret och det vet kunderna. Blir det en plötslig och tidig värmebölja på våren, så vet kunderna att de alltid kan köpa färdigmarinerat svenskt kött att grilla av bästa kvalitet på Kvantum innan våra konkurrenter ens fått in sina leveranser. 

Det tar ju några minuter att få köttet färdiggrillat, så för att hålla blodsockret på en jämn nivå tills köttet är klart, så tar jag alltid en Bernerwurst och en Käsekrainer från Helmut Walch tills köttet blir klart.

Alla marinader (10 olika) som jag använder till vårt kött finns även till försäljning i små burkar ovanför köttdisken. Där finns min egen favorit "Provence" den består av franska örter, vitlök och syra, vilket ger en underbar doft och smak och som passar utmärkt till både lamm-, fläsk och nötkött. Andra läckra smaker är "Buffalo Wing", "Honung Ingefära", "Rioja, med riktigt rödvin i", "BBQ", med flera. Det tar ju några minuter att få köttet färdiggrillat, så för att hålla blodsockret på en jämn nivå tills köttet är klart, så tar jag alltid en Bernerwurst och en Käsekrainer från Helmut Walch tills köttet blir klart.