Maten och träningen

Jenny-Ann Sundelöf

av Jenny-Ann Sundelöf

Jag har länge tänkt skriva en blogg om mat och träning, två saker som jag brinner för och som går hand i hand. Mycket output kräver också mycket input. Kroppen är gjord för att vara aktiv och för mig är det ett behov som måste tillgodoses genom träning eftersom jobbet innebär mycket tid framför datorn. När jag var ung red jag galopp på Täby utanför Stockholm och så blev det hästjobb i USA under några år. Under låg tid var det mycket löpning och på senare år har jag funnit lyckan i Cross Fit.

Mycket output kräver också mycket input.

Cross Fit är en högintensiv träningsform där man blandar styrka, smidighet och kondition. Träningen sker alltid i grupp ledd av en utbildad coach. Träningen är mitt andningshål där jag rensar hjärnan och hämtar kraft både mentalt och fysiskt. Vilket är helt nödvändigt för att klara det höga tempo som gäller både i jobbet och privat.

Träningen är mitt andningshål där jag rensar hjärnan och hämtar kraft både mentalt och fysiskt.

När man som jag tränar många gånger i veckan och dessutom har en medfödd hög förbränning krävs det mycket energi och näring. Många som tränar mycket dricker stora mängder med energi- och proteindrinkar av olika slag. Affärer som säljer kostpreparat poppar upp som svampar ur jorden. Säkert finns det dom som behöver tillskott, men inte friska personer som tränar några gånger i veckan. Då känns det bara onödigt och dyrt.

Säkert finns det dom som behöver tillskott, men inte friska personer som tränar några gånger i veckan. Då känns det bara onödigt och dyrt.

Jag tror på att ge kroppen den näring den behöver genom bra varierad kost anpassad efter det behov kroppen har. Som sagt anpassa input efter output. Barnen är alla på väg in i tonåren och är också mycket aktiva med olika sporter. Det är nu dom bygger en bra grund för framtiden med rätt mat och träning. Det är mitt ansvar att se till att dom får bra mat så dom kan utvecklas och bli starka.

Jag tror på att ge kroppen den näring den behöver genom bra varierad kost anpassad efter det behov kroppen har.

Intresset för mat liksom för träning är stort i hela familjen och sambon har jobbat många år inom restaurangbranschen. Hos familjen Sundelöf serveras det alltid svenskt kött och svenska mejeriprodukter. Ekologisk fisk och svenska grönsaker efter säsong alternativt ekologiska. Det är både enkelt och roligt att laga äkta och god mat från grunden. En bra hjälp för oss är veckans matkasse som underlättar vardagens måltider. Till helgen blir det mer innovativ matlagning, eller bara en god bit svenskt kött på grillen med grönsaker och en god sås!