Nominering till Årets Smakutvecklare gör oss stolta

Jenny-Ann Sundelöf

av Jenny-Ann Sundelöf

Vi på KLS Ugglarps är otroligt stolta över att ha blivit nominerade till Årets Smakutvecklare 2015 av Livsmedelsföretagen och White Guide. Ett stort grattis säger vi till Wapnö som vann det hela, det var dom väl värda!

Under de senare åren har det skett en snabb utveckling i KLS Ugglarps. Från att tidigare främst arbetat med slakt och styckning vidareutvecklar vi numera olika detaljer till en högre förädlingsgrad. Det gör vi dels genom att sortera och stycka fram fler detaljer och dels med att ytterligare förbereda köttet med olika smaksättningar.

Flera av de nya produkterna är resultat av samarbetet med våra kunder och deras önskemål.

Idéer till nya produkter kommer från många olika håll. Flera av de nya produkterna är resultat av samarbetet med våra kunder och deras önskemål. Många av oss som jobbar på KLS Ugglarps är mycket matintresserade och därmed själva källor till nya idéer. Samarbeten med duktiga kockar är också en inspirationskälla.  

Det är spännande att botanisera bland olika kryddor, blanda och prova sig fram med smaker som lyfter köttets egna. Inspirationen kan komma från olika delar av världen. Ett exempel på det ärLyckas Pulled Gyros som har en grekisk smaksättning där grisköttet är kryddat med bland annat spiskummin, ingefära, oregano och vitlök.

I skrivande stund strålar solen från en klarblå himmel och visst blir man då sugen på att grilla? När det gäller grillning är det viktigt att hitta smaker som passar många men ändå sticker ut. Något till de unga, något till de nyfikna och något till de mer traditionella. Årets smak apelsin och chili gifter sig med den lite fetare karrén på ett perfekt sätt och ger en fräsch sommarkänsla med sting.

Jag ser fram emot en härlig vår där vi på KLS Ugglarps fortsätter utveckla smaker som gör det lätt att lyckas med köttet i matlagningen.