Resurseffektivitet i svensk köttproduktion
Resurseffektivitet är viktigt för ett hållbart lantbruk. Det handlar om att få ut så mycket som möjligt av våra resurser och skapa en cirkulär matproduktion.
Resurseffektivitet är viktigt för ett hållbart lantbruk. Det handlar om att få ut så mycket som möjligt av våra resurser och skapa en cirkulär matproduktion.
En bra stekt biff är fantastisk. Biffraden kombinerar det bästa egenskaperna som nötkött kan ha, eftersom det både är mört och smakrikt. Den ger så mycket på en gång och det är nog denna kombination som har gjort biffen till en av de allra vanligaste råvarorna i matlagning världen över, inte minst på restauranger.
Revbensstek eller short ribs på engelska är en smakrik och spännande detalj som passar utmärkt att grilla.
Rostas är en styckningsdetalj som kommer från den mindre och mörare muskeldelen av rostbiffen på nötdjuret.
Rostbiffen är väl själva sinnebilden för en söndagsstek, vare sig man tänker på en brittisk roast beef med Yorkshire pudding eller en fransk rostbiff med rosa inre och mängder av ugnstekta rotsaker.
Oxkind har under senare år blivit en inneråvara på ambitiösa krogar där den serveras långsamt tillagad, brässerad eller kokt. Ofta med rejäla doser av rödvin och örter och vitlök.
Njure hörde i allmogehemmen till den innanmat som ingick i hackemat eller användes till pölsa. Den kan även tillagas hel eller delad.
I Frankrike beställer folk gärna en bit smörstekt onglet på krogen, här i Sverige kallas den njurtapp.
När fransyskan styckas anatomiskt får man stora fransyskan, lilla fransyskan och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den sista av dessa.
När fransyskan styckas anatomiskt får man stora-, lilla- och platta fransyskan. Här kan du lära sig om den stora.
Högrev är en oslipad diamant som med rätt behandling kan bli hur strålande som helst. Och för den som gillar mustiga långkok med djupa smaker är det verkligen rätt val.
När fransyskan styckas anatomiskt får man stora, lilla och platta fransyskan. Här kan du lära dig om den lilla fransyskan.