White Guide Junior 2015 lyfter den offentliga gastronomin

Den 1 september utsågs vinnarna i 2015 års upplaga av White Guide Junior. Lina Grundskola från Södertälje tog hem priset för Årets skolrestaurang.

I publiken fanns 500 av landets främsta kockar, politiker och branschföreträdare som arbetar för att lyfta den offentliga gastronomin. Bland prisutdelarna märktes stjärnkockar som Leif Mannerström och Tommy Myllymäki samt politikerna Anna Kinberg Batra och Anna Maria Corazza Bildt.

Under arbetets gång har juryn ätit på cirka 300 offentliga restauranger över hela Sverige. De främsta av dessa har presenterats, betygsatts och recenserats i en bok som kan beställas på wgj@magasinmaltid.se. Här är det även möjligt att lämna in nomineringar till nästa års upplaga av tävlingen, där bland annat seniormåltiderna kommer att få en ännu större betydelse.

Vinnare i White Guide Junior 2015

  • Årets Skolrestaurang: Lina Grundskola, Södertälje 
  • Årets Skolkock: Fredrik Jonsson, Skiftingehus, Eskilstuna 
  • Årets Måltidschef: Sara Jervfors, Södertälje 
  • Årets Skolmatskommun: Västerås 
  • Årets Skolmatspolitiker: Fredrik Ahlstedt, Uppsala 
  • Årets Gastronomiska Rektor: Carina Cederholm, S:t Olofsskolan, Sundsvall 
  • Årets Förskolekök: Lekbackens förskola, Alvesta 
  • Årets Hållbara Offentliga Gastronomi: Byskolan, Södra Sandby 
  • Årets Seniormåltid: Stocksundsgården, Danderyd 

Aktuellt

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Rulla till toppen