Svenskt kött debatterar köttets ursprung under Almedalsveckan

Precis som förra året är branschorganisationen Svenskt kött på plats i Visby under Almedalsveckan. Vi arrangerar debatten "Bara Gud och slaktar´n… - en debatt om det anonyma köttet i charken och färdigmaten".

Knipsade grisknorrar, skyhög användning av antibiotika och resistenta bakterier. Djurhållningen i EU blev en av vårens hetaste debatter. Konsumenterna visade återigen att de är beredda att betala för svenskt kött, även när det gäller charkvaror och färdigmat, men de tycker samtidigt att det är svårt att se köttets ursprung. 

Det gamla talesättet att det bara var Vår Herre och slaktaren som vet vad korven innehåller, verkar tyvärr fortfarande stämma. Finns det tillfällen när ett lågt pris blir för högt? Och vilket ansvar har i så fall livsmedelsindustri och handel?

Seminarium torsdag eftermiddag

Seminariet kommer att hållas torsdagen den 3 juli, 13.30-15.00. Dörrarna öppnas 13.30 och åhörarna bjuds på korv innan debatten startar kl 14.00.

Plats: Innergården till restaurang Beyrouth, Rådstugugränd 2

Medverkande:

  • Eskil Erlandsson, Landsbygdsminister, (C)
  • Louise König, hållbarhetschef Coop
  • Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg, Visita
  • Göran Holm, vd HKScan
  • Debattledare: Ann-Helen Meyer von Bremen

Se debatten på webben

En inspelad version av debatten kommer att publiceras på webbplatsen samt vår kanal på Youtube för den som i efterhand vill ta del av diskussionen.

Prata med vår styrelse

Representanter från Svenskt kötts styrelse och vd finns på plats under veckan för möten och diskussioner om det svenska köttets villkor.

Torbjörn Lithell, inköpsdirektör HKScan och ordförande i Svenskt kött, Jonas Tunestål, vd KLS Ugglarps, Ingemar Olsson, ordförande för Sveriges Grisföretagare, Anders Holmestig, vice vd LRF och Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Mer information och pressrelaterade frågor

Kontakta oss gärna!

  • Elisabet Qvarford, kommunikatör Svenskt kött, 072-714 18 13
  • Maria Forshufvud, vd Svenskt kött, 072-741 64 90


Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden