Atria lanserar pingvinklubba

Livsmedelskoncernen Atria lanserar nu pingvinklubba i sitt sous vide sortiment.

Pingvinklubba eller fläskläggsklubba är en spännande och än så länge ganska ovanlig detalj. Det är en del av lägget på grisens bakparti och ett utmärkt exempel på hur man kan ta tillvara hela djuret. Detaljen är svålfri och består av läggkött med ett litet ben att hålla i. 

Ligger i tiden att servera kött med ben

- Det ligger i tiden att servera kött med ben och det finns få liknande sous vide produkter på marknaden, säger Maria Adolfsson, kategorichef på Atria Foodservice. Det är en produkt som för tankarna tillbaka till traditionell matlagning, där man gärna gjorde långkok med ben och serverade rejäla köttportioner.

Atria har även tagit fram en film med tillagningstips på fläskläggsklubba.

Ursprungmärkt smörgåsmat

Atria arbetar också aktivt med att använda märket Svenskt kött på sina varumärken Lönneberga och Ridderheims.

Samtliga Atria Retails produkter under varumärket Lönneberga innehåller svenskt kött och får därmed märkas med symbolen. Även Ridderheims använder märkningen på sina svenska charkvaror.

Kraven som måste uppfyllas är att all köttråvara i produkten ska vara från gris, nöt, och/eller får och lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige, samt att hela produkten är tillverkad och förpackad i Sverige. Den svenska livsmedelslagen är sträng och ger, tillsammans med marknadsföringslagen, ett gott skydd åt konsumenten. Svenskmärket är frivilligt och baserat på lagstiftningen.
Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden