Final i Årets Kock med svenskt lamm

I början av februari avgörs Årets kock 2015 i Göteborg. En av huvudråvarorna i årets tävling är svenskt lamm. Svenskt kött som sponsrar tävlingen finns på plats och visar styckning av lamm.

På finaldagen den 5 februari har de tävlande totalt fem timmar på sig att färdigställa två tävlingsuppgifter varav svenskt gårdslamm är huvudråvaran i en av rätterna. Huvudråvaran i den andra tävlingsrätten består av fisk och skaldjur som de tävlande själva får välja ut på en fiskmarknad. 

Detaljerna av det svenska gårdslammet är en framdel med ben och en stek med ben. Finalisterna kan välja att använda sig av en eller båda styckdetaljerna.

Se styckning av lamm i Svenskt kötts monter

Svenskt kött sponsrar tävlingen Årets Kock och finns på plats i Göteborg. Under dagen kommer lammstyckning visas i montern. Svenskt kött ansvarar även för demonstrationen av tävlingsråvaran.

Lammgruppen levererar

Köttet till tävlingen kommer från Lammgruppen i Södermanland. I Lammgruppen ingår sex gårdar vid Mälaren. Lammen är en korsning av tre raser. Tackan är en korsning av Svensk finull och Dorsett medan baggen är en renrasig Texel. Detta ger friska lamm som växer bra. Läs mer om en av gårdarna i Lammgruppen här

Officiellt mästerskap i professionell matlagning

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling.

Vinnaren av Årets Kock 2015 blir svensk mästare och erövrar titeln Årets Kock 2015. Vinnaren får även mottaga Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.

Årets finalister

Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden