Svenskt kött är stolt sponsor av kategorin Årets Kött- och charkuteriavdelning i Dagligvarugalan. Finalisterna är alla goda exempel på ett stort engagemang för kött, charkuterier och smörgåspålägg. Här presenteras de med juryns motivering.
City Gross, Linköping
Längs en 20 meter lång köttdisk erbjuds kunderna det bredaste sortimentet av butiksstyckat kött. I den manuella köttdisken står styckmästaren redo att bistå med råd och dåd. Detta lyckade pilotprojekt kommer att leda till efterföljd. Allt färskt kött är svenskt. Mixade lådor och ett brett utbud av inälvsmat och specialdetaljer lyfter försäljningen ytterligare.
Ica Kvantum Landvetter
Med engagemang, kompetens och glädje har butiken skapat en avdelning som ligger i framkant. Kunderna inspireras av medarbetare som ger det lilla extra, kryddat med butiksegna recept och skyltar som byts ut regelbundet. Fokus ligger på svenskt, lokalt och ekologiskt och avdelningen har blivit en naturlig samlingsplats i butiken.
Ica Kvantum Varberg
Den proffsiga och kunniga personalen tipsar och råder kunderna till bästa köpen. De välfyllda diskarna excellerar med sambandsexponeringar i snygga uppläggningar och tydlig information. Kundernas efterfrågan på lokalproducerat möts med egenstyckat och butikspackat kött i butiken.
Juryn
Juryn består av:
- Elisabet Qvarford, vd Svenskt kött
- Eric Persson, food and strategy consulting, Crossover Creative
- Ingela Stenson, omvärldsanalytiker United Minds
- Richard Singbrant, försäljningschef färskvaror på ICA Maxi Malmö
- Joachim Björk, Fri Köpenskap (ordförande)
Prisutdelningen för Dagligvarugalan 2016 sker den 29 september på Waterfront Congress Center i Stockholm.