Följ Filip Poons kunskapsresa bland svenska köttgårdar

Kocktalangen Filip Poon, känd från TV4, kan laga mat - nu vill han veta mer om var den kommer ifrån. I en kunskapsresa till svenska köttgårdar från norr till söder kommer Filip besöka svenska köttbönder och förmedla deras kunskap om kött. Följ resan på recept.nu!

De flesta konsumenter vill välja svenskt kött men är i köpbeslutet osäkra på varför. I Poons köttskola – en resa bland svenska gårdar möter besökarna på recept.nu kocktalangen Filip Poon på en kunskapsresa till en rad svenska bondgårdar. 

I köttskolan kommer Filip tillsammans med kunniga köttbönder gå till botten med var råvaran kommer ifrån och hur den tas fram, och samtidigt lära sig mer om hur det går att föra vidare till själva matlagningen.

Djuromsorg skildras i resedagbok på recept.nu

Svenskt kött är speciellt på många sätt, inte minst genom vår unika djuromsorg. Det och mycket mer kommer på ett lättsamt och lärorikt sätt skildras i en resedagbok på recept.nu

Via Filip presenteras svenska köttbönders kompetens och hur deras arbete skapar en unik råvara som Filip kommer använda i recept och matiga tips som publiceras löpande på sajten.

Lär mer om unik råvara

– Jag ser fram emot att visa upp hur vi jobbar med våra djur, det finns massor som konsumenterna borde lära sig om hur vi köttbönder tar fram en unik råvara, säger Jeanett Elander på Äs gård i Västerås en av bönderna Filip kommer möta på resan.

Filip kommer på sitt eget kreativa sätt ta kompetensen han plockar upp på gårdarna vidare i sin matlagning.

– Jag vill alltid lära mig mer om mat och vart är väl bäst att vända sig till än svenska bönder och deras djur, säger Filip Poon.

Resan startar den 6 september. Projektet stöds av Branschorganisationen Svenskt kött. På resan kommer vi tillsammans med Filip besöka sju stycken gårdar från norr till söder.

Gårdarna på resan

  • Grindtorps gård, Åkersberga – nötkött
  • Halla gård, Kvänum – griskött
  • Nysäters gård, Sundsvall – nötkött
  • Äs och Viggby gård, Västerås – griskött
  • Hörby Östra Sallerups gård – lammkött
  • Tolånga gård, Sjöbo – nötkött
  • Nors gård, Hall på Gotland – lammkött

Läs mer


Aktuellt

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Rulla till toppen