Beställ förpackningsmaterial gratis

Vet du om att det finns förpackningsmaterial för charkuteridisken att beställa från Svenskt Kött? Det är omslagspapper och påsar som lyfter fram de svenska charkuteriernas unika smaker, historia, hantverk och tradition.

På omslagspapperet finns modeillustratören Cecilia Carlstedt fina illustrationer av de traditionella svenska charkuterierna falukorv, isterband, leverpastej, prickig korv och rökt skinka. Dessutom finns det med korta berättelser om tradition, hantverk, råvara och geografi kopplat till charkuterier. Den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött lyfts också fram.

– Det är ett jättefint papper som flera butiker redan använder. Olika butiker packar sina charkuterier på olika sätt och därför har vi även tagit fram charkuteripåsar. Målet är att skapa värde, stolthet och mer försäljning av charkuterier tillverkade av svenskt kött och svenska smaker, samt exponering av den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt Kött.

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött

Syftet med den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött är att göra det lättare för konsumenter att hitta charkuterier och kött från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Charkuterier ska även vara tillverkade och förpackade i Sverige.

Fakta

Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden