Grattis Thomas Sjögren - Årets Kock 2015!

Nu är det avgjort! Thomas Sjögren är Årets Kock 2015 och därmed svensk mästare i professionell matlagning.


Thomas Sjögren var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen idag. Att på fem timmar tillaga en varmrätt med svenskt gårdslamm från Lammgruppen och fem smårätter med fisk och skaldjur från Västkusten och Norska havet. Thomas Sjögrens insats ledde till en seger i Årets Kock 2015 – SM i professionell matlagning.

Vid prisceremonin på Gothia Towers i Göteborg idag fick Thomas Sjögren ta emot guldmedaljen av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminiser, Hanna Halpern, VD i Årets Kock och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.
 
Thomas Sjögren jobbar idag på Swedish Taste i Göteborg. 

Juryns motivering

"Med välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner med stor respekt för huvudråvarorna. En välkomponerad lammrätt där vinnaren hanterat huvudråvaran på bästa möjliga sätt med personliga kombinationer."
 
Silvermedaljen gick till Daniel Engellau och bronset till Saori Ichihara.

Om Årets Kock

Årets Kock sponsras av Arla Foods och LRF (Presentatör), Electrolux och Spendrups (Huvudsponsorer), samt Svensk Fågel, Svenskt kött, Norges Sjömatråd, Visita, Diversey, Segers och Leröy (Sponsorer). Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.

Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets Kock. Årets Kock är ett dotterbolag till Svensk Mjölk och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.


Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden