Klas är 30 år och driver den egna firman Klas Lindberg Mat & Vin. Han har tävlat i Årets Kock flera gånger tidigare och tog en tredjeplats i förra årets final. Han har även tagit VM-silver med Kocklandslaget 2010.
Klas lagade i första uppgiften Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta och i andra uppgiften Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja samt Sallad på confiterad hummer, pressade vintergrönsaker och surdegskrutonger med saffran.
Köttet kommer från 17 månaders kvigor från Gotland och är väl marmorerat med en ordentlig fettkappa.
Silvermedaljen gick till Daniel Engellau, Lux Stockholm, Stockholm och bronspengen till Albin Wessman, Adam & Albin matstudio, Stockholm. Övriga tre finalister Leo Frodell, Pontus!, Stockholm, Fredrik Lagberg, Görvälns slott, Järfälla och Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm kom på delad fjärde plats.
Läs mer
- Om huvudråvaran biffrad och kvalitet samt om finalisterna
- Om uppfödarna
- Mer fakta och tips om biff
- Hela vinnarrecept finns att ladda ner som PDF längst ner på sidan!