Seminariet har rubriken Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning
Benny Granqvist, köttmästare på Scan berättar om hur
han ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer.
Föreläsningen hålls i lokal Gustaf och startar kl 10.15.
I den andra semifinalen tävlar nio kockar och en vinnare direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm. Semifinalen pågår mellan kl. 09.00 och 16.30 på Karlstad CCC.
Själva tävlingen kommer att sändas på nätet via www.aretskock.se/Pressmaterial
Semifinalister:
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Christofer Bengtsson, Kulinarisk Akademi, Oslo
Håkan Carlsson, Hotel Rival, Stockholm
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Sebastian Höckert, Restaurang Koka, Göteborg
Jonas Karlsson, Noga matstudio, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Yolo, Djursholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm