Lär dig mer om kött via QR-koder

Svenskt Kött lanserar QR-koder som ger konsumenten fördjupad information om kött och styckdetaljer. QR-koderna kommer att användas på köttförpackningar i kombination med märket Svenskt kött. Först ut är ett pilotprojekt i samarbete med Axfood.

Med start under november kommer kött som säljs under varumärket Garant i Axfoods butiker att ha en QR-kod som leder till webbplatsen svensktkött.se. För konsumenter blir det enkelt att få tillgång till fakta om svenskt kött direkt i butiken.

Pilotprojekt med Axfood

Samarbetet med Axfood är ett pilotprojekt. Alla företag som använder märket Svenskt kött bjuds nu in att använda QR-koderna.

- Vi har redan fått flera förfrågningar och vi ser att det finns ett intresse hos både stora och små charkuterister och handelskedjor att använda vår information för att öka konsumenters kunskap om svenskt kött, säger Maria Forshufvud, vd på branschorganisationen Svenskt Kött.

På svensktkött.se finns utförlig information om varje styckdetalj. Man kan lära sig mer om tillagning, detaljernas egenskaper och var de olika delarna sitter på djuret. Det finns också inspirerande recept för varje detalj.

Mer information

Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden