Nytt "Matmagasinet Svenskt" ute nu

Lagom till sommaren lanserar Svenskt Kött tillsammans med LRF, Martin & Servera och LRF Mjölk årets upplaga av Matmagasinet Svenskt.

Det är ett magasin som kryllar av tips, fakta och kunskap om svenska råvaror. Och visar på ett gott och givande samarbete.

- Vi ser fram emot många fler positiva synergieffekter av samarbetet, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött. 

Göra svenska livsmedel tillgängliga

För drygt ett år sedan startade ett målinriktat samarbete mellan LRF, Martin & Servera och Svenskt Kött: Svenska livsmedel ska göras mer tillgängliga för restaurang- och storköksmarknaden och kunskapen om svenska odlare, uppfödare och producenter ska öka.

– Att samarbetet skulle vara givande, det anade vi vid start, men förväntningarna har redan överträffats, säger Axel Hansson, marknadsutvecklare, LRF.

Verkar för frivillig ursprungsmärkning

Tillsammans verkar LRF, Martin & Servera och Svenskt Kött nu för en frivillig ursprungsmärkning på livsmedel, något som i förlängningen borde gynna svenska uppfödare, odlare och producenter.

– Frågan om varifrån våra livsmedel kommer är viktig. För oss alla som konsumenter. Och för restaurang- och storkökskunder och deras gäster, säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.

En del i samarbetet är framtagandet av tidningen Magasin Svenskt. Här lyfts intressanta vinklingar kring svensk livsmedelsproduktion och vi får läsa historien om några av alla de fantastiska producenter, kockar och eldsjälar som finns bakom de svenska råvarorna.

Ladda ner magasinet som PDF eller beställ det hos LRF


Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden