Prata fransyska med oss på Årets Kock!

På torsdag smäller det - finalen i Årets Kock går av stapeln i Annexet, Globen i Stockholm. Kom dit och prata fransyska, titta på styckning av fransyska och smaka på fransyska. Varmt välkommen!

Under tiden som de tävlande tillagar sina rätter i finalen av Årets Kock 2016, SM i professionell matlagning, finns Svenskt kött på plats som stolt sponsor under hela tävlingsdagen. 

Styckning och provsmakning av fransyska 

I montern visar köttgesällen Eric Persson hur man detaljstyckar fransyska i de tre delarna och det bjuds även på smårätter av fransyska, signerade Fredrik Eriksson och Petter Danielsson, kock och platschef på Långbro värdshus systerrestaurang Asplund i Solna.

  • Var: Annexet, Globen, Stockholm
  • När: Tävlingshallen håller öppet mellan 9.00 och 16.00 torsdag den 11/2 och i Svenskt kötts monter styckas och demonstreras fransyska följande tider:
    – 10:00
    – 11:30
    – 13:30
    – 14:30

Mer information om fransyska

Aktuellt

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Rulla till toppen