Rebecca gjorde Barnens bästa korv

I Korvfestivalens Korvskola är det barnen som bestämmer vad korven ska innehålla. Vinnarkorven var kryddad med senapsfrö och fänkål.

Under två dagar kryddade barn mellan 7 och 12 år sin smet, blandade kött och ister, stoppade i fjälster och snurrade till lagom längder. Resultatet blev en meter korv att ta hem.

Till sin hjälp hade de korvmästare Martin Friberg från restaurang Printz, som specialiserat sig på korvtillverkning. Alla pass började med att Martin pekade på ett styckschema och visade vilka delar av djuren man använder i korven och slutade med att han lärde ut den rätta snurren så att det blir knutar på korven.

Barnen gillade att ha mycket kryddor i smeten, föredrog i de flesta fall en stekt korv framför en kokt, och många tyckte att deras egen korv var den godaste de smakat.

– Min korv vann på att jag hade senapsfrö och fänkål i, berättar Rebecca, som härstammar från en släkt av boskapsuppfödare och gillar kockprogram på tv.

Vinsten är en middag för hela familjen på restaurang Printz vid Tele2 Arena. Korvskolan arrangerades av Barnens matskola och Printz.

Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden