Rekordstort stöd för svenskt kött

I svallvågorna efter hästköttsfusket finns en vinnare och det är svenskt kött. Svenska folket är beredda att betala mer för svenskt kött och konsumenterna förstår också varför svenskt kött kostar mer än importerat.

För tredje året i rad har vi via analysinstitutet YouGov* ställt frågor om svenskarnas attityder till kött och charkuterier i allmänhet och svenskt kött i synnerhet. Mätningen gjordes 15-17 februari, en vecka efter att hästköttsskandalen hade briserat.

Konsumenter förstår varför svenskt kött ska kosta mer

Över hälften, 51 procent, av de svenska konsumenterna förstår varför svenskt kött ska kosta mer. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med året innan. Drygt 6 av 10 är beredda att betala mer för svenskt kött än utländskt. Det är en stigande trend från 2011 från 53 procent till 62 procent.

- Det är glädjande att se att allt fler förstår kopplingen mellan ett högre pris för svenskt kött och god djurhållning. Generellt visar undersökningen att svenskt kött har ett mycket starkt förtroende hos konsumenterna, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött i en kommentar.
Nyheter Blogg Press Filmrum Kötthack Köttpodden