Sveriges Adam Dahlberg kom på andra plats i kock-EM i Bryssel som avgjordes sent på onsdagseftermiddagen. Vann gjorde Norge.
– Fantastiskt roligt vi siktade på pallen och lyckades, säger Adam Dahlberg.
Bocuse d’Or Europe är uttagningstävling till Bocuse d’Or, som ofta kallas kock-VM i Lyon. Adam Dahlberg är genom sin andra-plats i EM direktkvalificerad till VM som hålls i januari 2013.
Sverige arrangerar kock-EM 2014
Mathias Dahlgren är tillsammans med en 70 man stark svensk delegation på kock-EM i Bryssel, som är kvalificeringstävling till kock-VM i Lyon nästa år.
– Jag är otroligt stolt över att vi lyckades få tävlingen till Sverige. Vi ska ordna en tävling i absolut världsklass, säger Mathias Dahlgren, president i den svenska Bocuse d’Or Akademien.
Prins Carl Philip, landsbygdsminister Eskil Erlandsson och handelsminister Ewa Björling är tre andra deltagare.
– Vi har ett massivt stöd av alla från regeringen till restaurangsverige. Det är ett av Europas mest prestigefyllda matevenemang som nu ska gå i Stockholm, säger Mathias Dahlgren.
Svenskt kött sponsrade middag på ambassaden
På tisdagkvällen bjöd den svenska ambassadören i Bryssel, Ulrika Sundberg in till en gemensam middag.
Svenskt kött sponsrade middagen som var komponerad av den svensk kocken Stefan Eriksson. Det bjöds på svenskt griskött i form av rimmade läggar, kotlettrader och god fläskbuljong i såsen. Vd Maria Forshufvud var på plats och pratade svensk gris.
Inbjudna till middagen utöver sällskapet runt Adam var internationell press, gäster till Exportrådet, Ewa Björling och Prins Carl Philip.