Svensk biffrad huvudråvara i Årets Kock 2012

Finalisterna i Årets Kock har inte många dagar kvar till avgörandet, men ännu behöver biffraden några dagar på sig att möras.
Marmorering

I ett kylrum i Slakthusområdet i Stockholm hängmöras just nu huvudråvaran svensk biffrad. På onsdag den 25 januari kommer den vara alldeles perfekt mörad och färdig för kockarnas kreationer. Köttet kommer från 17 månaders kvigor från Gotland och är väl marmorerat med en ordentlig fettkappa.

Biffen kombinerar de bästa egenskaperna som nötkött kan ha, eftersom den både är mör och smakrik.

– Vi är stolta över tävlingens val av huvudråvara, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt kött. När vi lagar mat vill vi göra det med bra råvaror, oavsett om vi är kockar eller vanliga hemmamatlagare.

Riktigt bra biffstockar

Finalisterna har tidigare fått biffrader att träna med och för några dagar sedan var Maria Forshufvud och inspekterade biffstockarna som det ska tävlas med tillsammans med köttexpert Håkan Fällman. Det är viktigt att alla sex biffstockar håller en hög och jämn kvalitet.

– Dessa biffstockarna är riktigt bra. De är noggrannt utvalda och håller en ovanligt jämn kvalitet, säger Maria Forshufvud.

Har du vägarna förbi Stockholm Waterfront på onsdag får du inte missa vårt Matprat om svenskt kött och köttkvalitet och styckning på scenen klockan 10.30 och 12.30 med styckmästare Eric Persson och Peter J Skogström, Årets Kock 2006.

Läs mer

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen